UPUTE

Ukoliko želite pretraživati bazu podataka unutar www.zutaminuta.com na raspolaganju vam stoje dva pojma:

 • ključna riječ
  i
 • lokacija /adresa

  Ključna riječ je bilokoji pojam (riječ ili dio riječi) kao npr: djelatnost, prezime, ime, naziv firme, e-mail adresa ili slično.

  Lokacija / adresa je naziv (ili dio naziva) mjesta ili ulice.

  Kada pretražujete po bazi podataka za grubu pretragu dovoljno je upisati jedan pojam, npr. djelatnost, a ukoliko želite preciznije odrediti mjesto (grad) potrebno je u lokaciju upisati ime (ili dio imena) grada ili mjesta - obavezno koristite u nazivima naša slova (č, ž, š ... itd).

  Samo pretraživanje je vrlo jednostavno i bazirano samo na jednoj riječi upisanoj u svakom polju za pretraživanje (ključnoj riječi i/ili lokaciji/adresi). Pretražuju se i složeniji pojmovi, ali se rijetko 'ubode' pravi pojam koji je odabrao pojedini oglašivač za svoj oglas).

  Sam rezultat pretraživanja ovisi o ključnim riječima koje je pojedini oglašivač odabrao za svoj oglas, a na vama je da se potrudite i pokušate se prilagoditi jednostavnom načinu pretrage.


  PRIMJER PRETRAGE • tražite vodoinstalatera u Puli

  U polja za pretragu unesite kako slijedi:

 • ključna riječ : vodo ili vodoins (ili cijelu riječ : vodoinstalater)
 • lokacija /adresa : Pula

  Rezultat pretrage dati će sve oglašivače koji u bilokojem zapisanom podatku (osim adresi) imaju traženu riječ - vodo ili vodoins (ili dio samo dio upisane riječi) i koji u adresi imaju podatak Pula

  NAPOMENA: Za ispravnu pretragu obavezno koristite naša slova ukoliko se pojavljuju u nazivima (č, ž, š ... itd) inače će pretraga biti neuspješna.

 •